Visite :-D - Reisverslag uit Molde, Noorwegen van Kevin IJperen - WaarBenJij.nu Visite :-D - Reisverslag uit Molde, Noorwegen van Kevin IJperen - WaarBenJij.nu

Visite :-D

Door: kevinvanyperen

Blijf op de hoogte en volg Kevin

12 November 2010 | Noorwegen, Molde

Het heeft weer even geduurd, maar bij deze is er weer een update :-D.

Afgelopen vrijdag zijn mijn ouders langs gekomen. Om ongeveer 16.30 zijn ze geland en hier begint het rond die tijd al goed donker te worden. Daardoor hebben ze Molde niet gelijk goed kunnen zien, maar dat is in het weekend goed gemaakt.

Het hotel waar ze verbleven was één van mijn favoriete hotels in Molde, vanwege de ligging, het gebouw zelf en nu vanwege het uitzicht vanuit het gebouw.

Op zaterdagmorgen had het gesneeuwd, maar het was nog niet echt veel. We hebben toen dan ook besloten om naar Varden te gaan. Alleen een probleem was, dat Varden een paar honderd meter hoger ligt. Dus hoe hoger je kwam, hoe meer sneeuw er lag.
Uiteindelijk zijn we dan ook maar niet met de auto omhoog gegaan, vanwege de hoeveelheid sneeuw die daar lag. Maar in plaats daarvan zijn we naar de skischans geweest die een soort gelijk uitzicht heeft.

Daarna zijn we richting Åndalsnes gegaan. Op de heenweg had ik alleen net de ferry gemist en dan moet je helaas een half uur wachten. Toen de ferry er eenmaal was, ging het allemaal wel weer snel. Eraf, werd het qua sneeuw weer erger. De weg was eerder schoongemaakt, maar er was alweer zoveel nieuwe sneeuw gevallen, dat je het eigenlijk niet zag. Maar uiteindelijk had ik er eigenlijk geen last van.

Eerst zijn we naar Trollveggen geweest, de steilste/hoogste bergwand in Europa. (Als ik het goed heb) Toen we daar waren, sneeuwde het weer behoorlijk hard. Waardoor we eigenlijk die hele bergwand niet konden zien, wat best wel jammer was.
Een stukje terug, hadden we Trollstigen, dus hebben we geprobeerd om daar heen te gaan. Ik wist dat de weg was afgesloten, vanwege sneeuwval, maar ik wilde proberen om naar de parkeerplaats te gaan onder aan Trollstigen. Maar helaas, de weg was al veel eerder dicht. Dus Trollstigen hebben ze helaas ook niet mogen zien.
Wat dat betreft hadden we ook wel pech, maar de sneeuw maakte het voor mij zeker goed.

Daarna zijn we 's avonds nog uiteten geweest, bij Egon. Het rare was, dat je zelf je eten moet bestellen bij de bar en dan ook gelijk moest betalen. En dan kwamen ze het later brengen.
Het was een soort McDonalds idee, wat ik eigenlijk hier niet had verwacht. Maar het eten was super en dat is het belangrijkste.

Op zondag had het nog meer gesneeuwd. De weg was nog wel te doen, maar het was een ijsbaan op sommige plaatsen. Als ik geen winterbanden had gehad, was de Mini denk alleen total loss geweest.

Op de planning stond Bud en Atlantic Road. Bud herken je misschien van de zonsondergang foto's en het bunker. Atlantic Road spreekt voor zich. Na Molde verlaten te hebben, gingen we richting Bud. Echter hadden ze de weg helemaal niet meer schoon gemaakt, maar gewoon grind erop gestort. Het is even wennen in het begin, maar je hebt wel genoeg grip.

In Bud was het uitzicht super, omdat alle sneeuwbuien 'verdwenen' waren. De lucht was helder en de zee was niet bepaald rustig.

Na Bud vervolgde we de reis naar Atlantic Road. De binnendoorweggetjes waren gaaf, omdat het anders was dan de laatste keer. Wat dat betreft houdt de sneeuw het ook wel leuk. Je kunt trouwens wel zien dat die Noren gewend zijn aan de sneeuw, aangezien ze gewoon met 100 blijven inhalen, waar je 80 mag :p.

Atlantic Road was koud, maar weer erg gaaf om te zien. In de achtergrond zag je alle sneeuwbuien hangen tegen de bergen aan.

De terugweg van Atlantic Road zal ik nooit meer vergeten. Ik heb het nog nooit zoooo hard zien sneeuwen. Langs de weg, hebben ze hier van die 'sneeuwstokken' voor de sneeuwschuivers. Normaal gesproken zie je een hele rij staan, zodat je precies weet hoe de weg loopt. Maar het sneeuwde zo hard dat ik soms maar één stok vooruit kon kijken. Je kan het aardig vergelijken met mist in Nederland en dat je dan niet verder kunt kijken dan 50 meter....
Maar ook dat hebben we weer overleefd.

De rest van de week is er eigenlijk weinig gebeurd. Ik ben druk bezig met projecten. Afgelopen Woensdag heb ik een presentatie gegeven, die aardig goed is verlopen. Ik moet nu nog een groot project afmaken en een paper/essay afmaken/verbeteren.

Maar nu is het eerst eens tijd voor weekend. Heb ik ook wel verdiend, al zeg ik het zelf :p.

Tot de volgende :-D

• 12 November 2010 - 15:07

Ed:

Je hebt inderdaad wel een vrij weekend verdiend,had het niet willen missen, ook de sneeuw was wel leuk, niet dat ik het altijd leuk vond toen je er met 80 door heen scheurde, maar je wist volgens mij wel waar je mee bezig was. Je ben er alweer aan gewent, en die winterbanden scheelt ook een berg.Bud was schitterend. Nog bedankt voor het mooie weekend.
    Ed

• 12 November 2010 - 15:23

Niels:

Hey Kevin,

Alles goed??
    Zo te zien (en te horen van Ed) heb je t prima naar je zin in Molde.

Echt mooie foto's staan er tussen.
    Met school ook alles goed?

Mis je t rijden al een beetje of oefen je daar af en toe op een Scania R730 LZV??

iig heel veel succes daar.

Gr Niels

• 12 November 2010 - 21:28

Kevin Van IJperen:

Hahaha, viel toch wel mee? Ik had genoeg grip in de sneeuw. Jullie ook bedankt :-D.

@ Niels:
    Het gaat lekker en met jou?
    Op school gaat alles lekker. Nu druk projecten aan het afmaken en richting de tentamens. Heb eg niks te klagen hier.

Het rijden mis ik zeker ja. Der rijdt hier ook zat mooi spul rond. Alleen ze hebben geen LZV's in Norge, alleen in Zweden en Finland ;-).

Spreek je wel weer @ de zaak denk,
    Ltrzzz

• 13 November 2010 - 01:12

Martin Pille:

Hej Kevin, mooie plaatjes van Molde en omgeving, heb daar wel een paar keer rond getourt met de V-8 haha. Heb je het goed naar je zin daar en met je studie???? Nou veel succes daar,en op de rit naar Holland niet vergeten te stoppen in Floda, Zweden voor een bakkie en een babbeltje. Het ga je goed en groeten aan je Pa. Groeten Martin

• 13 November 2010 - 12:05

Kevin Van IJperen:

Hey Martin, hoe is het? Nog druk aan het rijden voor Janssen/Wiltra, was het toch?
    Dan moest je zeker naar Atlantico? Of nog naar andere zaken hier in de buurt? Ik heb het hier zeker naar me zin. Tot op heden heb ik echt niks te klagen.
    De sneeuw ligt er al, het vriest en het is op zich lekker weer. Heb al heel veel nieuwe mensen ontmoet en wat betreft studie is het ook super geregeld.

Floda bij Goteborg? Lijkt me wel gezellig om langs te komen. Kom waarschijnlijk op 19 dec. daar langs.
    Neem aan dat ik via Westerman of 1 van mijn collega's aan je nummer kan komen ? :-p.

En ik doe m de groeten, hij leest hier ook mee, dus hij zal t ook wel weer snel genoeg zien.
    Vi snakkess