Rustig weekje - Reisverslag uit Molde, Noorwegen van Kevin IJperen - WaarBenJij.nu Rustig weekje - Reisverslag uit Molde, Noorwegen van Kevin IJperen - WaarBenJij.nu

Rustig weekje

Door: kevinvanyperen

Blijf op de hoogte en volg Kevin

14 September 2010 | Noorwegen, Molde

Hei Hei,

Afgelopen week heb ik hier eigenlijk weinig uitgespookt. Dat komt doordat het weer een beetje aan het omslaan is. Sinds vrijdagmiddag hebben we dan ook wat meer regen gehad. Afgelopen zaterdag zouden we dan ook gaan hiken, maar dat ging helaas niet door.

Maar uiteraard hebben we wel wat gedaan hier. De courses op school gaan gewoon door en hier en daar krijgen we al wat meer huiswerk. Maar vergeleken met Delft vind ik het allemaal nog wel meevallen.
Voor dit semester moeten we het volgende doen:
- Presentatie geven voor European Transport Policies
- Essay schrijven voor International Transportation & Distribution
- Onderzoek doen voor Survey Design
- Tentamen voor alle bovengenoemde vakken en voor Noors & Transport & Tourism.

Het Noors begint op zich wel leuk te worden nu. De Nederlanders en de Duitsers hebben het vrij makkelijk, omdat het relatief op deze talen lijkt. Met een beetje logisch nadenken kom je een heel eind en de verschillende uitspraken is ook niet vreemd voor ons. Ik hoop dan eigenlijk wel dat ik het een beetje kan spreken als ik hier weer vertrek. Alleen de verschillende dialecten kunnen weleens een probleem worden.
Ze hebben ook twee talen in het Noors, namelijk het Bokmal en Nynorsk. Wij leren het eerste, omdat dit door 70% van de bevolking wordt gebruikt. Het lijkt dan ook wel op elkaar, maar het zijn de kleine aanpassingen die het lastig maken.

Vorige week zijn we ook nog wezen bergbeklimmen, in een Indoor gebeuren. Je kunt het wel vergelijken met de klimberg in Bergschenhoek. We gingen hierheen, omdat het natuurlijk gratis was.... Want ja, zo zijn alle studenten :-p. In totaal waren we met zo'n 12 studenten, die allemaal er een keer aan moesten geloven. Al met al een leuke, maar slopende ervaring.
De vereniging heeft er waarschijnlijk drie nieuwe leden bij, maar voor mij is het net wat te zwaar.

Verder is er eigenlijk weinig spannends gebeurd. Behalve het feit dat een 'kamergenoot' ons heeft verlaten. Hij was hier om zijn vriendin te vergezellen, die hier nog 2 jaar gaat studeren. Hij moest weer terug naar België om zijn eigen studie af te ronden.
Als je dit leest; Nogmaals bedankt voor je adviezen en dolletjes :-D, t was altijd gezellig.

Hieronder nog een kleine cursus Noors, als je interesse hebt:
Hei - Hoi
Hvor kommer du fra? - Waar kom je vandaan?
Jeg kommer fra Nederland - ....
Nå bor jeg i Molde - Nu woon ik in Molde.
Hvordan går det? - Hoe gaat het?
Bra - goed
Ha det bra - Tot ziens, groetjes

Ha det !

• 16 September 2010 - 07:54

Pieter:

Ha Kevin,

Prachtige verhalen allemaal! Mooi he noorwegen? Goed om te lezen in ieder geval dat je het er goed naar je zin hebt. Studeer ze....

Ha det bra,
    Pieter