Paparazzi, Pizza en Zonnn - Reisverslag uit Molde, Noorwegen van Kevin IJperen - WaarBenJij.nu Paparazzi, Pizza en Zonnn - Reisverslag uit Molde, Noorwegen van Kevin IJperen - WaarBenJij.nu

Paparazzi, Pizza en Zonnn

Door: kevinvanyperen

Blijf op de hoogte en volg Kevin

24 Augustus 2010 | Noorwegen, Molde

Afgelopen zaterdag zijn we met alle uitwisselingsstudenten met een bustour door de stad geweest. In Molde zijn we opgestapt bij de busterminal, ja die hebben ze :-D, en reden we richting het vliegveld. Ook dat hebben ze namelijk en zo zie je meer hoe internationaal Molde is.

Via de ferryhavens, gingen we richting Nordbyen, waar ook een skipiste te vinden is. Het enige wat echter ontbrak, was de sneeuw, maar dat zal best wel goed gaan komen. Onderaan de skipiste is er een golfbaan te vinden. Wellicht kun je in de winter golfen met je ski's aan??? Zouden we hier eens uit moeten proberen.

Uiteindelijk gingen we richting Varden. Een week eerder was ik hier ook al geweest, maar toch blijft het wel één van mijn favoriete plekken. Alleen de weg omhoog was nu een stuk makkelijker, aangezien de bus al het werk voor ons deed.

Alleen schrokken we onderweg, omdat we langs het meer kwamen waar we eerder deze week hebben gezwommen. Wat bleek, het meer was zo goed als leeg, omdat het nauwelijks geregend had. Vergelijk de foto's maar eens met de andere, eerder deze week bij Varden.

Het uitzicht van op Varden was uiteraard weer geweldig. Dus mocht je ooit naar Molde gaan, bezoek dan uiteraard Varden. Let alleen wel op dat het niet mistig of bewolkt is, anders kan het uitzicht wel eens tegenvallen. Alleen heb ik dit nog niet meegemaakt. Het uitzicht schijnt 's nachts ook geweldig te zijn, maar dit komt nog wel.

Na Varden, gingen we richting een tuin, waar een oude boom stond. Het had iets te maken met de tweede wereldoorlog en dat Molde in die tijd voor één week de hoofdstad is geweest. Het was een mooi park, onderaan de berg.
De hele groep genoot dan ook van de omgeving en het weer. Jauma had echter mijn camera in gebruik en begon de paparazzi uit te hangen. Niet iedereen kon het even waarderen, maar sommige foto's zijn echt geweldig.

Voor zondag stond de lokale bioscoop en pizza op de planning. De bioscoop heb ik maar overgeslagen, omdat we uiteraard op zaterdagavond weer eens een feestje hadden. Een beetje bijslapen kon dan ook geen kwaad.

's Avonds met alle studenten naar een pizza restaurant geweest, waar het een chaos werd, omdat iedereen honger had. Maar uiteindelijk was er genoeg voor iedereen.

Daarna hebben we een ouderwetse spelletjesavond gehad met Booma en Uno, beide leuke kaartspelletjes. Al met al een leuk tijdverdrijf en de nodige worden over en weer ;-). Maar zo hou je het wel leuk voor elkaar en het zal wellicht nog regelmatig in de toekomst volgen.

Maandag: De eerste schooldag.
Ik moest er aan gaan geloven, naar school gaan. De eerste les: Transport & Tourism was geweldig. De leraar is een Engelsman en verteld leuke verhalen. Ik denk dat de meeste het wel direct met de leraar konden vinden en dat is dan ook het belangrijkste. Ik heb er dan ook geen spijt van dat ik dit vak heb gekozen. Hij heeft zelfs 3 weken uitgeroosterd, zodat wij Noorwegen beter kunnen bekijken. Echter bleek dat zijn vrouw rond die tijd gaan bevallen, maar het is maar net hoe je dat verteld.

Er was nog wel één nadeel; er zijn twee vakken dubbel ingeroosterd. We hopen dat de betreffende leraren dit gaan verzetten, zodat we toch alles kunnen volgen. En anders overweeg ik om er misschien één te laten vallen, omdat ik dan nog steeds genoeg punten heb. Het Noors schijnt namelijk vrij makkelijk te zijn; ik begrijp de meeste dingen wel, maar niet als de Noren onderling met elkaar praten. Het schijnt dan ook normaal te zijn om hier met dialect te praten, om bij een bepaalde groep te horen. Dus des te moeilijker om elkaar te begrijpen.

Maar 's middags hadden we een Noorse les. Het was een beetje een aanfluiting, omdat we alleen het alfabet hebben behandeld, die bestaat uit 29 letters.... (Ja je leest het goed.) Het was dan ook de bedoeling dat we een boek gingen kopen voor de volgende les. Ik hoop dan ook dat we aan de slag gaan om deze taal snel onder de knie te krijgen, zodat we er allemaal wat mee kunnen gaan doen. Dus ik ben benieuwd.

Aangezien de laatste les twee uur korter was, hebben we besloten om naar het strand te gaan. Hier hebben ze maar twee stranden, met meer gras dan zand. Maar het is beter dan niks.
Het strand waar we nu heen gingen was geweldig, het uitzicht, het strand zelf, gewoon gaaf. Ik durfde het niet aan om het water in te gaan, omdat het iets van 10-15 graden is. De rest, op 4 na, zijn wel het water in gegaan. Iets wat ik toch wel knap vind.

Daarna hebben we nog gevoetbald en dan kun je wel zien hoe sommige er mee omgaan. Maar al met al was het wel super.

Elke dag geniet ik weer van het uitzicht en alles wat erbij hoort. Maar dat moet je toch zelf ervaren.

Tot de volgende
Ha det bra

• 24 Augustus 2010 - 23:58

Ed En Betsy:

Bij ons is het zwemwater 28 graden.Net badwater,Gaan morgen onze laatste volle dag in. Zag ook nog een dominicaan op je foto,haha Groetjes

• 25 Augustus 2010 - 09:55

Julian:

Zo te lezen vermaak je je daar wel in het hoge noorden!

succes met je school!

Groeten!

• 25 Augustus 2010 - 12:33

De Overbuurtjes:

weer leuk om iets van je te lezen. succes met school en blijf genieten van alles!!!

• 31 Augustus 2010 - 07:27

Dion:

Leuk dat je het zo naar je zin hebt !! Geniet ervan. Sprak je vader op het feest van Grada en Hans.Als ik de foto s zie , schuift Noorwegen weer een paar plaatsjes naar boven op mijn lijstje om eens te bezoeken

• 31 Augustus 2010 - 11:47

Kevin Van IJperen:

Het is zeker aan te raden om naar Noorwegen te gaan. En dan vooral dit gedeelte, omdat hier de natuur geweldig is. Er zijn dan ook grote verschillen in het landschap. Zeker als je met de auto vanaf Oslo, richting Dombas, naar Molde rijdt. Dan zie je het goed.
    Er komt zo weer een verslag aan, dus dan kun je je mening verder bijstellen ;-)

• 31 Augustus 2010 - 15:44

Joey:

Hey man,

Alles naar je zin daar? zo te horen wel :D Hopelijk heb je daar je tijd van je leven ;) enjoy!

ps. leuke griet op de pizza foto met streepjesshirt ;)

ciao gozert, Joey