De AA is er niks bij...
Door: kevinvanyperen
Blijf op de hoogte en volg Kevin
21 Augustus 2010 | Noorwegen, Molde
Het heeft even geduurd, maar hier is een volgend verslag. Afgelopen dagen is er teveel gebeurd, ook niet zo gek met een overvol programma.
Dinsdag hebben we de school beter leren kennen. Het is een prachtig gebouw met veel licht, alleen hebben ze de thermostaat op 26 ofzo... Want de hitte is niet om te houden. Maar na een tour, gingen we naar de (studentenbar) naast de school. Deze bar, genaamd Valhall, wordt gerund door en voor studenten in Molde. De prijzen zijn dan ook aanzienlijk lager dan de andere uitgaansgelegenheden. Alleen is het wat rustiger, omdat het net buiten het centrum zit. Maar het is zeker net zo goed.
Woensdag zijn we met zen alleen naar de opening van het schooljaar geweest. Een auditorium, waarbij Delft niks is, was helemaal gevuld en nog waren er plaatsen tekort. Er waren speeches, afgewisseld met muziek. Erg leuk om te zien dat er zoveel aandacht aan wordt besteedt, alleen verstond ik er niet zoveel van, omdat het meeste in het Noors was. Maar over een aantal maanden hoop ik dat toch ook wel onder de knie te hebben.
Het weer was super en we hebben dan ook regelmatig buiten gezeten met alle uitwisselingsstudenten. De nodige grappen zijn dan ook uitgehaald om de tijd te doden. En alle vooroordelen over alle landen komen natuurlijk aan bod....
Aan het eind van de middag, werden alle studenten door elkaar gemixt, voor een competitie. Er zouden twee uitwisselingsstudenten per groep moeten zijn, maar ik had dat (helaas) niet. In ieder geval waren we in totaal met iets van 15 die dus allemaal Noors spraken, behalve ik. Maar de Fadders (leiders) vertaalde alles voor me, dus dat was geen probleem. Ik had dan wel weer het geluk dat al mijn Fadders, vrouwen waren, dus zo slecht had ik het ook weer niet getroffen.
Met deze groep moeten we zoveel mogelijk punten verzamelen, door zo gek mogelijke dingen te doen. Later deze week bleek ook wel dat we aardig op dreef waren ;-).
's Avonds volgde er een feest in Valhall en dat was geweldig. Vooraf hadden we een preparty, waarbij iedereen aanwezig was. We kregen naamkaartjes, omdat dat wel eens makkelijk kan zijn als je dronken bent :-p. Allemaal hadden we rare hoedjes op en uiteindelijk was ook wel duidelijk wie gruppa otta (groep 8) was :-D.
Al met al was het een geweldige avond en die Noren zuipen echt veel... Hoe ze het doen weet ik niet, want als je de drankprijzen ziet, zou je toch wel zeggen dat je zou stoppen.